Kuidas minust sai väiketootja?

Palgatöölt ettevõtjaks

Väikese Nõmme tüdrukuna ei teadnud ma kunagi, kelleks ma saada tahan. Kadestasin neid, kel teadlik siht silme ees. Veel rohkem kadestasin ma neid, kel oli ka annet midagi oma kätega luua. Seega olen hinges soovinud ja ise osata midagi oma kätega luua.  

Kogu elu olen tegutsenud turundusvaldkonnas ja oma isiklik bränd on kui unistus, mida vist pole kõva häälega välja julgenud öeldagi, kuid olen alati teadnud, et ühel päeval see mul on. 

Tänaseks olengi palgatöö sinnapaika jätnud ja asunud oma unistust realiseerima. Soetatud sai uhke laserpink Aeon Mira 9 ja nüüd loongi sellega vineerist kihilisi seinadekoratsioone ning modernsesse interjööri sobituvaid stiilseid puidust lilli ning eritellimustöid.

Kas karjäärivahetus on lihtne?

Ma ei usu, et see on lihtne, aga usun, et see on põnev. Turundusjuhist väikeettevõtjaks hakkamine on kaasa toonud väga palju õppimist ja koolitusi oma uues valdkonnas ja ettevõtluses. Ma vist pole oma elu jooksul kokku ka nii palju guugeldanud “How to …”, kui viimase poole aasta jooksul.

Mitmed tuttavad on muretsenud ja küsinud, et kuidas ma julgen turvalise palgatöö jätta ja kas ma ei karda, et turundustöölt eemal olles kaotan oma oskuseid ja jään “konkurentidest” maha? Huvitav mõtteviis, sest tundub, et peaksin vastupidiselt just nende küsijate pärast muretsema. 

Ma ei arva, et kõik peaksid ettevõtjaks hakkama, sest ega see ei sobi ja ei peagi kõigile sobima. Aga kel vähegi huvi on mingis vormis ettevõtluse vastu, siis soovitan kahe käega proovida, kasvõi palgatöö kõrvalt. Siiski tasub elu jooksul erinevaid karjääripöördeid teha, sest see teeb meid erksaks, lisab õpivõimet, rikastab oskuseid ja maailmavaadet.  

Olen õppinud ja täiendanud ennast Tallinna Ülikoolis, Tal Tech`is, EBS`is ja lõpuks ka Tallinna Ehituskoolis. Millegipärast mu abikaasale pakkus palju nalja, kui magistrikraadiga “kellukooli” läksin. Aga usun, et iga kogemus siin elus on väärtuslik ja õnneks vanemaks saades huvitab meid üha vähem, et mida teised arvavad. Me teeme asju iseendale!

Hetkel on mu tegemistele õla alla pannud Tallinna Loomeinkubaator. Jällegi, väga äge kogemus, mille eest olen äärmiselt tänulik. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga